Workshop

Bloemen van papier: een kijkje in de wereld van de Bloemenier
Workshop bloemen van papier

Op zaterdag 13 april geef ik de eerste workshop ‘Bloemen van papier’. We starten de ochtend met een flinke dosis inspiratie: een bos verse bloemen helpt je op weg naar een tijdloos boeketje in papier. Ik leer je mijn technieken en vertel meer over de geschiedenis van botanische kunst. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met jouw eigen bloemen van papier!

Creatieve workshop - de BloemenierDIT GAAN WE DOEN
Goed kijken is een kunst. Inspiratie voor mijn bloemen vind ik vaak in de natuur om ons heen. We starten de workshop dan ook met met bestuderen van bloemen en planten. Welke vormen zie je? Spreekt een bepaalde kleur je aan? En hoe is de bloem opgebouwd? Ik vertel je graag meer over de anatomie van bloemen en het ontstaan van inspirerende plantnamen.

Nadat we inspiratie hebben op gedaan in de echte bloemenwereld gaan we aan de slag met papier, schaar, potlood en andere materialen. Ik demonstreer mijn papiertechnieken en leer je hoe je deze toepast in een bloemontwerp. Er is genoeg ruimte voor eigen creativiteit. Je kiest zelf de kleuren papier en je ontwerpt jouw eigen boeketje. We maken een bos bloemen van ongeveer drie stuks. Speciaal voor de workshop neem ik bovendien basissjablonen en kleine bloemonderdelen mee. Dat maakt de workshop geschikt voor beginners én gevorderden!

DE FEITEN OP EEN RIJTJE
Deze eerste workshop vindt plaats in de gezellige kas bij DRUK in Utrecht. Materiaal en gereedschap zijn inbegrepen, net als koffie, thee en iets lekkers

  • Zaterdag 13 april
  • 10.00-13.00 uur (inloop vanaf 9.45 uur)
  • Inclusief materiaal, gereedschap, koffie, thee en iets lekkers
  • DRUK Utrecht (naast Station Utrecht Vaartsche Rijn)
  • Westerkade 30 – 3511 HC Utrecht

In de toekomst geef ik wellicht ook workshops op andere locaties. Ben je benieuwd ? In de shop vind je altijd het actuele aanbod. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Dan ontvang je een mailtje wanneer er nieuwe data bekend zijn.