OVER

Het verhaal van de Bloemenier

‘Mijn vloer ligt bezaaid met knipsels, kralen, bloemonderdelen en houten stelen. Ontspannen en met plezier werk ik aan mijn papieren boeketten. Tijd verdwijnt in dit proces: ik ga op in mijn werk. Klein geluk ligt in aandacht.’


Over de Bloemenier

Mijn naam is Maaike Fecken, productontwerper en de Bloemenier. In mijn papieren boeketten komen vormgeving, concept en mijn liefde voor natuur samen. Ik geef aandacht en kwaliteit graag een plek in onze wereld waarin snelheid en efficiëntie de boventoon voeren.

Inspiratie haal ik uit de Nederlandse taal, materialen en — natuurlijk! — bloemen. Ontwerpen is voor mij een spel waarbij plezier voorop staat. Ik teken bloemonderdelen met potlood of digitaal, print ze uit, stapel ze op steeltjes en mix ze met onderdelen van een vorige bloem die nog op tafel ligt. Zo ontstaan boeketten met verrassende combinaties, net als in de natuur.

Door dingen zelf te maken ontstaat er een band met de spullen om je heen. Ik geniet van de zintuiglijkheid van offline werk. Het plezier van spelen, puzzelen en ontdekken deel ik graag met je. In mijn webshop vind je daarom doe-het-zelf-bloemen, handige kniphulpjes, fijne startpakketten en meer moois!